Shopping i Oslo

Shopping i Oslo kan være skikkelig kult, ettersom det finnes et utrolig stort spekter av kjedebutikker, designerbutikker og nisjebutikker – og utvalget har blitt så utrolig stort!

I Bogstadveien finner du både dyre og billige butikker, på Karl Johan kan du finne skikkelig fristende designerbutikker, og på Aker Brygge finner du utvalget for den stilsikre. Og hvis du vil ha noen skikkelig kule retro- eller second hand-plagg, bør du ta en tur til Grünerløkka, for der er det mange trivelige nisjebutikker som tilbyr det som ikke alle andre har.

Hvis du vil ha en søt 50-tallskjole eller en skinnjakke, bør du ta turen til Angle Speed Equipment på Grünerløkka. Her finner du også et kjempestort utvalg av jeans, som jo aldri går av moten. Du kan også ta turen innom Fretex eller Underground, der du kan finne et skikkelig enormt utvalg av second hand-klær. Da er du garantert å finne noe som ikke alle andre har!

Hvis du vil gå for det mer eksklusive, kan du ta turen til Karl Johan. Karl Johan har jo tidligere vært litt kjedelig, men ikke nå lenger! Etter at det ble åpnet flere nye butikker på Karl Johan, med kule merker som Gucci, Hugo Boss og Marc by Marc Jacobs, er det mye fristende å finne – og du får siste mote fra Europa og den internasjonale moteverdenen. Michael Kors og Bottega Veneta er selvsagt også verdt å nevne. Hvis du vil handle norsk herremote, kan Johnny Love i Paleet definitivt være aktuelt.

Hvis du liker H&M-kjeden, men vil oppgradere litt, kan COS på Aker Brygge kanskje tilby det du ser etter. De bruker ull, silke og kashmir i mange av plaggene, og gir et litt mer eksklusivt tilbud til deg som vet hva slags materialer du ønsker å ha på deg. I tillegg er det mange shoppingalternativer på Aker Brygge som gir deg akkurat det du ser etter, med hele 33 butikker, og de fleste av dem er trendy klesbutikker med masse fint. Det er ikke uten grunn at Aker Brygge er et shoppingsted som mange som besøker Oslo, gjerne vil få med seg.

Siden utvalget har blitt så stort, er det ikke så lett å anbefale en eller to butikker som man absolutt MÅ besøke når man er i Oslo. Det kommer selvfølgelig an på hvilken stil man liker. Likevel er det én ting som er sikkert, og det er at Oslo har blitt en skikkelig flott shoppingby for alle som er interessert i klær og mote – i alle prisklasser! Så hvis du skal handle klær i Oslo, finner du garantert en eller flere (eller mange!) butikker som du vil ha lyst til å besøke igjen og igjen. Hvis du likevel vil ha noen hotte tips, bør du kanskje ta turen til Frogner. Der kan du kanskje finne sesongens kuleste sko og vesker på Soul, eller høstens trendkupp på Den Dama.