Dr. Martens er tilbake 

Det er stadig nye trender som dukker opp innen moteverdenen. Det er ulike ting som spiller inn når det gjelder hva slags trender som dukker opp i de ulike sesongene i løpet av et år. Og det er mange trender som gjerne kommer tilbake.  

Dr Martens støvler er en slik trend. For 20 år tilbake var Dr. Martens støvler noe som virkelig preget moteverdenen. Støvlene har nå kommet tilbake, og de kommer til å prege moteverdenen en god stund fremover.

Dr Martens butikk i London

Det ikke så mange vet, er at akkurat disse støvlene har en lang historie bak seg. Støvlene har sin opprinnelse under andre verdenskrig, da det var en tysk lege som begynte å lage støvlene. Den gangen ble støvlene mest populære hos de menneskene som ønsket skotøy med en litt mer behagelig såle. Noen år senere, i 1959, ble rettighetene til støvlene solgt til Storbritannia, nærmere bestemt R. Griggs Group Ltd. Den britiske skoprodusenten tok da over produksjonen e, og det var også de som valgte å tilføye de gjenkjennelige gule sømmene på støvlene. Sømmene er fortsatt i bruk på Dr. Martens støvler den dag i dag. I tillegg til at sømmene ble endret, ble det også gjort en liten endring i hælen på støvelen.

Det som også forandret seg, var forbrukerne av akkurat disse støvlene. Etter at støvlene begynte å bli produsert i Storbritannia, var det arbeidsfolk som ble de flittigste brukerne av Dr. Martens. Rundt 10 år senere endret forbrukerne seg igjen. Da var det plutselig musikere og spesifikke ungdomsgjenger som valgte å ta dem i bruk. På 90-tallet dukket støvlene opp nok en gang, og da var det plutselig mange nye farger og mønstre som var blitt lagt inn i sortimentet. Det er bare å glede seg til å se Dr. Martens prege moteverdenen nok en gang.