Få orden i garderoben og smykkesamlingen

De fleste har mer enn nok klær, og noen ganger er det så mange klær i skap og skuffer at man mister oversikten. Da er det fort gjort å glemme hva man har. Det kan igjen føre til unødige innkjøp, som bidrar til mer kaos i skapet og større belastning på miljøet. Orden i garderoben har mange fordeler, så hvorfor ikke bygge en walk-in-garderobe?

Walk-in-garderobe er ganske enkelt et eget rom til klær, sko og tilbehør. Ved å gi klærne god plass, får du oversikten over alt du har. Du kan sortere etter plagg og farger, og henge fram skjerf, hatter og annet tilbehør. Når du har oversikten, er det lettere å kombinere plagg på nye måter, i tillegg til at du faktisk bruker plaggene du har, i stedet for å kjøpe nytt.

Kan du bygge garderoben selv?

Mange nye boliger har walk-in-closet, men du kan fint lage en slik garderobe selv. Alt du trenger er et kott eller et hjørne som du kan avse til formålet. Fest opp kroker og stenger til å henge klærne på. Noen hyller og skuffer er også fint å ha, men sørg for at plaggene ikke ligger oppå hverandre. Hovedmålet er å ha god oversikt over alle klærne du har.

I tillegg til klær, er det mye annet som bør plasseres i walk-in-garderoben:

• Kjøp eller lag skohyller til skoene
• Stumtjenere passer perfekt til å henge opp hatter og luer
• Samle alle skjerf på stenger eller kroker, slik at du har alle på samme sted
• Noen plastbokser egner seg fint til sokker og strømper

Smykker er også tilbehør

Smykkene bør også være i walk-in-garderoben, rett og slett for å gjøre det enklere å matche dem til ulike antrekk. Billige og store smykker kan henge på kroker eller på egne smykkehengere, men de fineste smykkene bør ligge i et smykkeskrin. Det kan være ekstra fint å samle smykkene i ulike smykkeskrin med personlig gravering på. Har du mange smykker, kan du sortere dem i ulike skrin etter farge, smykketype eller lignende. Hvis du deler walk-in-garderoben med andre, bør hver person ha sitt eget graverte smykkeskrin. Du kan se flere fine modeller på getpersonal.no, og velge blant små og store skrin, alt etter hvor mange smykker du har. Har du mange klokker, finner du også egne klokkeskrin. Små smykkeskrin er best egnet til ungdommer, eller når du er på reise. De store smykkeskrinene gir deg god plass og oversikt over alle smykkene du eier, noe som alltid er en fordel.

Speil på veggen

Speil er et must i en walk-in-garderobe. Velg helst et helfigurspeil, slik at du kan prøve deg fram med ulike antrekk og tilbehør. Har du god plass, kan du til og med ha speil på flere vegger, som gjør det mulig å se deg selv fra siden eller bakfra. Størrelsen på walk-in-garderoben bør tilpasses plassen du har og antallet plagg du faktisk skal oppbevare der. Men selv om du ofrer litt plass når du bygger walk-in-garderobe, så sparer du plass andre steder, ettersom du trenger færre skap og kommoder. Walk-in-garderobe er en luksus som slett ikke trenger å koste skjorta. Gjør du mye av jobben selv, kan du få en rimelig og personlig løsning som fungerer for ditt behov.