Ikke for den lettskremte

Hvert eneste år, helt i slutten av oktober, er det en feiring som blir avholdt. Dette er en feiring som har blitt markert i mange år i USA, men tradisjonen har nå spredd seg til flere land. Det er selvfølgelig snakk om Halloween, som også er kjent som allehelgensaften. Feiringen finner sted helt nøyaktig den 31. oktober, og i den forbindelsen øker interessen for skrekkfilmer.

Halloween og skrekkfilm

Grunnen til at interessen for skrekkfilmer øker i forbindelse med Halloween er fordi Halloween rett og slett forbindes med skrekk. En del av feiringen foregår blant annet ved at barn og unge – og noen ganger voksne også – kler seg ut som skrekkelige karakterer. Skrekkfilmer er jo da blitt en naturlig del av feiringen, og jo skumlere filmen er, desto bedre.

Det finnes utallige skrekkfilmer å velge mellom, og hvilken film som er best, kommer helt an på hvilke interesser den som ser på, har. Det kan hende at man har interesse for gamle filmer, og da vil en gammel klassiker være naturlig å velge. Vil man derimot se en skrekkfilm som er full av ny teknologi og effekter, bør man undersøke hvilke filmer som er de nyeste skrekkfilmene på markedet.

Kvinner ser skrekkfilm

Klassiske skrekkfilmer

Det gjelder å gå noen år tilbake i tid for å finne de beste klassiske skrekkfilmene som noen gang har blitt laget. Skrekkfilm var virkelig noe helt annet før, og de gjorde absolutt et sterkt inntrykk på seerne også. Det var rett og slett ordentlig skummelt å dra å se en skrekkfilm på kino, og ikke sjelden ble mange dårlige eller måtte forlate kinosalen fordi det ble for skummelt. Går man tilbake til 1960, vil man kunne oppdage skrekkfilmen Psycho. Dette er helt klart en klassisk skrekkfilm som er skremmende den dag i dag. Det var Alfred Hitchcock som sto bak denne kjente og kjære filmen, og den skapte overskrifter i sin tid. Tar man et hopp litt fremover i tid, nærmere bestemt 19 år senere, vil man finne skrekkfilmen Alien. Den ble sluppet i 1979, og for mange er dette fortsatt en av yndlingsfilmene innen kategorien skrekk. Man kommer derimot ikke nærmere en klassiker enn Ondskapens Hotell. Denne filmen ble først vist på kino i 1980, og Jack Nicholson, som spiller hovedrollen, forbindes fortsatt med denne filmen.

Nye skrekkfilmer

Det er mange skrekkfilmer som har blitt utgitt i nyere tid, og som også har satt sine spor i filmhistorien. Blant disse finner man filmen Paranormal Activity. Filmen ble utgitt i 2009, og har en klassisk handling rundt et ungt par som bor i et hjemsøkt hus. Det er kommet flere oppfølgere til denne filmen, så det er ingen tvil om at dette er skrekkfilmer som regnes som gode. The Ring ble raskt en kjent skrekkfilm over hele verden. Det er en skrekkelig film som virkelig får seerne til å sitte på kanten av stolen eller rett og slett gjemme seg bak sidemannen. Hvis man er glad i skrekkfilmer som er basert på sanne historier, så kan The Conjuring, som ble utgitt i 2013, også være en film man bør se.