Gode vintersko er viktig

Varm vintersko
Nesten ingenting er så viktig som å holde føttene varme og tørre når kulden setter inn. Har man først begynt å fryse på beina så er det vanskelig å holde varmen i resten av kroppen.

Hvilke sko man skal velge, kommer litt an på bruken. Om man bor i en storby der det gjerne regner mer enn det snør, så er det like viktig med vanntette som varme sko om vinteren.

Støvler, støvletter, boots eller sko med fôr?

Vinterstøvler kommer i mange varianter – hvilke skal man velge? Det er smart å tenke praktisk når man skal velge vintersko. De bør ha egenskaper som å være varme, vanntette, slitesterke, ha en god såle, og ikke minst bør de sitte godt på foten. Det er likevel ikke til å stikke under en stol at man gjerne vil gå med sko som først og fremst ser bra ut på foten. Det finnes en mengde vintersko på markedet, så det er fullt mulig å finne seg et par som passer både vær og vind og stilen din. Til hverdags, når du stort sett skal gå på asfalt til og fra jobb eller skole, kan et par boots som går litt over anklene kanskje være midt i blinken. Finn et par som står i stil med din personlighet.

Dr. Martens

Et av de mest velkjente skomerkene gjennom tidene er Dr. Martens. Motemerket er kjent for sine røffe boots, og den skoen som de fleste ser for seg når de tenker på merket, er en sort armyboot med snøring fra risten og opp. Den har gjerne lyse sømmer som står i tøff kontrast til det sorte. Bootsene passer både damer og menn. Dr. Martens har også flere andre stilige boots å by på! De siste årene har det kommet flere fine farger på markedet, og til og med noen med mønster på. Hva med en feminin variant med blomstrende mønster eller Union Jack på risten? Kanskje et par Dr. Martens boots med polkadotter er noe for deg?

La skoen velge deg

Skal du kjøpe deg et par nye sko på en skobutikk, så gå inn med et åpnet sinn! Se deg litt om, og tenk på hvilke forhold du mest sannsynlig skal oppholde deg i. Prøv gjerne flere par, og gå for den skoen som du føler sitter best på foten og som samtidig gjenspeiler din stil. Kanskje det ikke ble den ankelbootsen som du først hadde tenkt deg – men heller en stilig støvlett med et klassisk snitt.

Vintersko i snøen

Oppholder du deg mye utendørs i kaldt klima, så må du selvsagt velge sko etter forholdene. Husk å kjøpe et par sko som har plass til et ekstra par sokker dersom det blir nødvendig. Trange sko virker mot sin hensikt, og du kommer til å fryse selv om skoen er aldri så tykk. En annen ting som er lurt å tenke på når man skal gå utendørs om vinteren, er brodder – som er en nødvendig ting på glatte underlag! Hadde flere brukt brodder, så hadde det nok helt sikkert vært færre fallulykker om vinteren.