Dameklær – hva er hett akkurat nå?

Den stadig skiftende moten er ikke lett å følge med på. Hva er det egentlig som er in akkurat nå i Osla, og hva er helt ut?

Damemote i dag

Dagens motebilde i Oslo premierer den som tør å våge. Det er in å tørre å ha på seg noe litt vilt, plagg som bare for noen år siden ville blitt sett på som alt for outrerte. Leopardmønster, for eksempel: i tidligere tider en faux pas som kunne gjøre at du folk lo bak din rygg, men som nå er det blitt stilig igjen. Tør du å kombinere kjole eller en sexy singlet i leopardmønster med noe annet vilt, som for eksempel støvletter av slange- eller maurslukerskinn, får du enda flere stilpoeng. Våg å være dristig, gå på “the wild side” som de sier!

Jordtoner

Samtidig er det også lov å være jordnær. Noen nedtonede plagg med beige, brunfarger og ulike varianter av hvitt og grått trekker oppmerksomheten dit den aller helst skal være, nemlig ansiktet ditt. Det er lov å velge én farge og la den dekke hele deg, men du kan selvfølgelig også kombinere. Du har kanskje også merket at ulike gulfarger er populære akkurat nå, særlig i retning sennepsgul. Her er det rom for variasjoner som knytter sammen det jordnære og det litt mer spenstige.

Man kan si hva man vil om været i Norge, men noe av det som er “best” med det er at det nesten alltid passer å gå med ullgenser (unntatt noen uker om sommeren, hvis vi er heldige). Mange karrièrekvinner velger seg også ullgensere i forskjellige farger og fasonger, gjerne kombinert med en dressbukse. Til denne kombinasjonen velger man gjerne et bredt og litt interessant belte for å virkelig gjøre antrekket til noe helt spesielt. Litt mørkere naturfarger kan passe til et slikt antrekk, en mørk brunfarge for eksempel er veldig smart i en ullgenser.

Hvis det er kaldt ute, kan det være ekstra morsomt å legge til en trenchcoat til dette antrekket. Men er temperaturen mer behagelig, kan trenchcoaten heller kombineres med andre plagg på en kreativ måte. Et alternativ som er populært, og selvfølgelig fortsatt passer med den nevnte dressbuksen, er en dressjakke. Gjerne med litt store skulderputer, som er tilbake igjen etter 30 år! Vil du være litt mer uformell, er det også lov med for eksempel en dunvest under. Da ser du både sporty og stilig ut.

Mer om damemote her!

Veskemote: tilbake til de store veskene

Som vi alle vet skifter veskemoten stadig vekk, og et av aspektene som er i evig endring er størrelsen på vesken. Siden ca. 2014 har veskene tilsynelatende blitt mindre og mindre år for år, men nå synes denne trenden endelig å ha snudd. Store, litt posete vesker er tilbake igjen. Fargevalget her må selvfølgelig harmoniseres med resten av antrekket, og det tilsier igjen at noen litt dype naturfarger kan være passende. Det er lov å ta risiko med mønster på vesken, men husk at du likevel ikke skal ha for mange dristige valg på en gang i ett antrekk.